Проща «Від Дніпровських порогів до святої Київщини»

phoca_thumb_m_1
09.01.2013 08:46

Сьогодні називати себе паломником – це неначе бути давнім подорожуючим до Гробу Господнього, несучи із своєї подорожі пальмову гілку на пам’ять про ці віття пальми, якими народ зустрічав Христа під час в’їзду в Єрусалим. З цього і пішла назва паломник, що означає «носій пальми».
МИХАЙЛІВСЬКИЙ ЗОЛОТОВЕРХИЙ МОНАСТИРПаломництво – це частина релігійного життя кожної віруючої людини. Воно притягує сотні тисяч, навіть мільйони людей, адже у святому місці молитви більш сильніші. Якщо людина прибуває до святого місця з щирою молитвою та проханням до Господа і Богородиці, які виходять з самої душі з вірою, то людина отримує особливу Божу благодать та безмежно велика любов Божа наповнює розкаяну душу світлом, яке протягом усієї життєвої дороги буде провадити, зміцнювати, спасати.
Тому, головне, що можна шукати у паломництві, – це душевна користь з відповідною ціллю: покаяння у гріхах, прохання небесного заступництва. Якщо подорож переносить нас із одного простору в інший, то паломництво – подорож в простір духовний.
ВИДУБИЦЬКИЙ МОНАСТИР СТОЛИЦІЦіль паломництва – поклоніння Христу, Марії та мощам святих у святих місцях, отримання благодаті, духовного та фізичного зцілення, бажання отримати прозріння через віру для себе і ближніх. Люди здійснюють паломництва при невиліковних хворобах, перед прийняттям дуже важливого вибору, при вирішенні таких життєвих проблем, подолання яких самотушки не під силу. Для них святі місця – це частина вселеної, де відбувається чудо.

Кожний християнин час від часу має обов’язок пригорнутися до великих джерел духовності, щоб очистити і наситити свій внутрішній храм, отримати сили для життя. Відвідини святих місць, умивання у святих джерелах, дотик до нетлінних мощей святих – це пробудження в людині істинного розуміння цінності та змісту нашого життя.
Проща є виявом набожності. Не брати в ній участі може означати для багатьох осіб певну духовну втрату. Тож поспішімо до Престолу Господнього та Матері Божої і просімо у «благословенної між жінками» помочі та розради, віддаймо їй честь, як вірній і невтомній Заступниці. Черпаймо перед її чудотворними іконами силу до життя й очищення душ.

ПРОГРАММА ПРОЩІ «ВІД ДНІПРОВСЬКИХ ПОРОГІВ ДО СВЯТОЇ КИЇВЩИНИ»

Виїзд 01.02.2013 в 22.00 від Оперного театру м.Дніпропетровська

У програмі туру:

Феодосіївський ставропігійний чоловічий монастир
(Участь в Літургії)
Видубицький Свято-Михайлівський чоловічий монастир 
Києво-Михайлівський Золотоверхий чоловічий монастир 
Свято-Володимирський кафедральний патріарший собор, м. Київ

Сумма пожертви 264 грн.

З благословіння Преосвященнішого СИМЕОНА
єпископа Дніпропетровського і Криворізького 

к. тел. , 098-78-70-767,

066-453-70-70

kozachestvo@ukr.net

ієромонах Афанасій (Шрамко)

 

Категорія: