Неділя перед Воздвиженням

nedilya pered vozdvijennyam
25.09.2012 12:51

Після заамвонної молитви Його Преосвященсво звернувся до присутніх із повчальним словом у якому зазначив : «Сила нашої Церкви Христової полягає в житті за заповідями Євангелія. Наша сила полягає і в тому, що Дух Божий повинен діяти через нас. Але часто і ми з вами, вважаючи себе християнами, говорячи про це людям, поряд з якими живемо, нехтуємо євангельськими заповідями, навіть не задумуючись. Вдовольняємося тим, що раз на тиждень прийдемо до храму, постоїмо тут, час від часу причастимося Святих Таїн, прийшовши на сповідь, в одне вухо послухаємо і скажемо: «грішний, грішна», і йдемо далі жити, як язичники. Так от, якщо ми житимемо не за Євангелієм, а за примхами своїх пристрастей, то ми аж ніяк не будемо являти перед людьми приклад справжніх учнів Христових. Сьогодні своїм прикладом ми часто відштовхуємо інших, своїм прикладом ми часто ганьбимо ім’я християнське, робимо пляму на чистій одежі Церкви. Ось що означає торжество віри і наша неміч.
Сьогодні, коли будете йти додому, нехай кожен з вас запитає себе: «Як же я виконую свій християнський обов’язок? Чи живе в мені Господь? Чи прошу я, щоб Він дав мені цю силу віри, силу духу? А чи я живу безбарвно, в’яло, байдуже, порожньо, обтяжений гріхами і сном духовним? »Ось про що нам треба поміркувати».
Ввечері цього дня у Свято-Духівському храмі численне духовенство нашої Єпархії на чолі із своїм Архіпастирем співали акафіст до Пресвятої Богородиці. Після коліноприклонної молитви, з благословення владики, проповідь виголосив ігумен Філарет.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО МОЖНА ТУТ

 

Категорія: