Освячено місце під побудову каплички на честь героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

18121387_1799734203688000_303016169995754332_o.jpg
24.04.2017 21:15

24 квітня 2017 р., на території  Дніпровського міського управління МНС, саме з того місця, де влітку 1986 року направився загін вогнеборців Дніпропетровщини на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відбулась зустріч с ліквідаторами.

На заході були присутні: керівництво та особовий склад Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко, заступник начальника відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко, духовенство Української Православної церкви Киівського Патріархату, чернобильці та ветерани служби.

Під Гімн України на флагштоці підняли Державний прапор України та прапор ДСНС.

«497 пожежних та рятувальників від Дніпропетровської області ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Керівництвом Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області за ініциативою профспілкової та ветеранської організацій прийнято рішення —  на місці, яке ототожнює героїзм і благородство професії рятувальника, побудувати каплицю «Неопалима Купина». Її відкриття відбудется 17 вересня, в деня свята ікони Божої Матері «Неопалима Купина», який співпадає з Днем рятівника» , — зазначив Андрій Кульбач.

З благословення керуючого Дніпропетровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона, благочинний Правого берега м. Дніпра протоієрей Михаїл Стіньо у співслужінні духовенства очолив Чин освячення місця, де буде побудована каплиця. Всі присутні в знак пошани героям-ліквідаторам поклали  квіти до знаку героям-чорнобильцям. Керівництво області відзначило значущу роль присутніх ветеранів в збереженні безпеки регіону та держави. А представники засобів масової інформації записували спогади ліквідаторів, аби поділитися ними з молодим поколінням.

джерело

Категорія: