СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІ ЄПАРХІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СТВОРЕННІ ДНІПРОВСЬКОГО ПІДРОЗДІЛУ МЕДИЧНОГО КАПЕЛАНСТВА.

IMG_0960
21.07.2021 16:24

21 липня 2021 р. в залі засідань Дніпропетровської обласної державної адміністрації  відбулися установчі збори зі створення Дніпровського підрозділу ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України».

Дана організація є міжконфесійною професійною асоціацією, метою якої є сприяння впровадженню та розвитку інституту капеланства у сфері охорони здоров’я та медико-соціального захисту.

Організаторами заходу виступили Дніпропетровська єпархія ПЦУ спільно із Громадською радою при Дніпропетровській ОДА.

З благословення керуючого Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійшого Владики Симеона (Зінкевича) у Зборах взяли участь: Голова єпархіального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Сергій Крамаренко, капелан Дніпровського військового шпиталю протоієрей Димитрій Поворотний, та настоятель храму святого Івана Хрестителя при 15-ій міській лікарні протоієрей Василь Козак.

Також участь в заході взяли представники усіх конфесій та релігійних організацій нашої області, члени громадських організацій області, громадські активісти, представники влади та ЗМІ.

Розпочалось засідання зі вступного слова Голови Громадської ради Віктора Кучинського, який розповів про мету та завдання зборів. Опісля слово було надано модератору – професору Сергію Геннадійовичу Убогову, президенту ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я в Україні», голові Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, члену Робочої групи МОЗ України з питань впровадження капеланства у сфері здоров’я. Сергій Геннадійович у своєму виступі розповів про історію розвитку капеланства в охороні здоров’я, та ознайомив присутніх зі концепцією впровадження капеланства в сучасну систему охорони здоров’я та планом дій щодо її реалізації.

Далі учасники зборів одноголосно прийняли рішення про створення Дніпровського підрозділу «Асоціації капеланів у сфері охорони здоров’я України». Головою підрозділу, також одноголосно, було обрано протоієрея Сергія Крамаренко.

Також було обговорено організаційні питання діяльності підрозділу, та ініціативи щодо створення душпастирської ради при Департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

На завершення усі присутні проспівали гімн України, та зробили спільну світлину.

Категорія: