У ПЕТРОПАВЛІВСЬКОМУ БЛАГОЧИННІ ЗВЕРШЕНО СОБОРНУ МОЛИТВУ

IMG_4498
04.09.2022 17:56

04 вересня 2022 р., у 12-ту неділю після П’ятдесятниці, Керуючий Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич) звершив Божественну Літургію свт. Івана Золотоустого у Свято-Миколаївському храмі с. Українське, Петропавлівського району нашої області.

Петропавлівський район нашого краю межує із Донецькою областю. Всього лише за 20-ть з лишком кілометрів від села Українське точаться запеклі бої за волю і незалежність нашої Батьківщини. Місцева Свято-Миколаївська громада, на чолі із настоятелем отцем Миколаєм, постійно підтримує наших захисників і надає посильну допомогу біженцям.

Разом із Архіпастирем молились настоятель парафії протоієрей Микола Саранча, голова сільської ради Олена Макагон, волонтери, матері загиблих воїнів, жителі села та запрошене духовенство.

Під час відправи возносились молитви за Україну, її військо, владу та увесь наш побожний народ.

Опісля богослужіння Його Високопреосвященство виголосив повчальне слово проповіді на тему євангельського оповідання, а також подякував настоятелю та громаді за їх служіння задля слави імені Христового та утвердження Помісної Української Церкви на Січеславщині.

У свою чергу отець Миколай висловив Владиці теплі слова подяки за архіпастирський візит та на пам’ять про спільну молитву подарував авторські книги.

Наостанок було зроблено спільну світлину.

Повертаючись до кафедрального міста, Архієпископ Симеон, разом із високоповажним супроводом, відвідав волонтерський центр, що діє при Свято-Георгіївському храмі м. Петропавлівка.

Від перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну і дотепер, волонтерський центр щодня надає гуманітарну допомогу для воїнів та вимушених переселенців.

Його Високопреосвященство подякував настоятелю храму протоієрею В’ячеславу Петриченку та активу центру за їх працю заради перемоги України і закликав на них Боже благословення.

Категорія: