Престольне свято семінарського храму (ДОДАНО ФОТО)

26809237
13.07.2013 08:42

Йому співслужили: благочинний Петро — Павлівського храму прот. Михайло Стіньо, канцлер єпархії прот. Віталій Лопушанський, ієромонах Афанасій /Шрамко/, прот. Василь Козак, ректор ДДС прот. Орест Юнак, ієрей Сергій Нарольський, ректор МАУП прот. Анатолій Кривонос, прот. Микола Капралик, клір храму та запрошене на свято духовенство єпархії.Перед Літургією ієрей Ігор очолоив святковий водосвятний молебінь до святих апостолів. У цей святковий та радісний день помолитись разом із Керуючим єпархії прибуло до двадцяти священиків та дияконів та безмежна кількість прочан, котрі вітали один одного найщирішими побажаннями та братськими цілуваннями. У цей день храм, як і кожної Літургії, переповнювався радістю не тільки земною, а й небесною, самі апостоли були поміж тих, хто молилися.

Під час Літургії проповідь виголосив ієрей Сергій Нарольський, котрий розповів віруючим про величність самих апостолів та їх труди.

По закінченні служби Керуючий Архієрей, Єпископ Симеон, нагородив священство, клір та віруючих Дніпропетровської єпархії, за церковні заслуги перед Українською Православною Церквою КП, благословенними Архієрейськими грамотами, а саме:

- прот. Михайла Стіньо;

- матушку Надію Стратій;

- Раїсу Михайлівну Івко;

- Леоніда Валерійовича та Альону Віталіїївну Ляшенків;

- Ольгу Михайлівну Жарковенкову;

- Валентину В’ячеславівну Сіліну;

- Ларису Григорівну Інікову;

- Ігоря Євгенійовича Букрєєва.

Владика привітав усіх присутніх зі святом та побажав мудрості, терпіння, стійкості святих Первоверхоних апостолів.

Після Літургії було звершено хресну ходу, окроплення прочан, а також святковий благодійний обід для прочан, котрий організував благочинний храму прот. Михаїл Стіньо.

Свято завершилось урочистим козацьким многоліття, молитвою за Україну та чудовим святковим піднесеним настроєм прочан та духовенства.

ФОТОЛІТОПИС МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ

Категорія: