ТОП-5 швидких пісних страв для мультиварки

1487270350_kartoplya-po-selyansky
10.09.2017 22:17

Сучасним господаркам дуже пощастило, адже навіть на кухні їх чекає цілий штат роботизованих багатофункціональних помічників — міксери, блендери, мікрохвильовки, м’ясорубки і звичайно, мультиварки. Саме цей девайс допоможе не витрачати багато часу і сил для приготування пісних страв, допомагаючи дотримуватися при цьому всіх необхідних традицій. Приготуй їх прямо сьогодні!

Плов з грибами в мультиварці

  • Рис-приблизно 1,5 ск з мультиварки,
  • Гриби печериці — 0,5 кг,
  • Морквина — 1 середня шт,
  • Цибуля — 1 шт,
  • Вода — 3 ск з мультиварки,
  • Олія, сіль, спеції — за смаком.

Плов з грибами в мультиварці

Як приготувати плов з грибами в мультиварці

  1. Вимити і очистити овочі та гриби. Нарізати гриби пластинками, моркву натерти, а цибулю дрібно порізати.
  2. Обсмажити овочі та гриби у режимі «Випічка» або «Смаження».
  3. Викласти рис, залити водою, посолити і додати спеції за смаком.
  4. Поставити на режим «Плов».
  5. Пісний плов зовсім скоро буде готовий!

Морквяно-яблучні котлети в мультиварці

  • Морквина — 4 середні,
  • Яблуко — 1 велике,
  • Манна крупа — 3 столових ложки,
  • Панірувальні сухарі — необхідна кількість,
  • Цукор і сіль — за смаком.

Морквяно-яблучні котлети в мультиварці

Як приготувати морквяно-яблучні котлети в мультиварці

  1. Овочі вимити і натерти на тертці.
  2. Викласти в чашу мультиварки і протушкувати з невеликою кількістю води до м’якості.
  3. Додати манку, перемішати і ще протушкувати 4-5 хвилин.
  4. Трохи охолодити масу і сформувати котлети. Обваляти їх у сухарях і випікати в мультиварці близько 20-30 хвилин.

Стручкова квасоля в мультиварці

  • Стручкова квасоля — 0,5 кг,
  • Цибуля — 1 середня головка,
  • Морква — 1 велика,
  • Солодкий перець — 1 шт,
  • Лимонний сік, сіль, перець, часник — за смаком.

Стручкова квасоля в мультиварці

Як приготувати стручкову квасолю в мультиварці

  1. Стручкову квасолю вимити і зрізати кінчики, а потім обсушити стручки на рушнику.
  2. Цибулю, моркву, перець вимити і очистити.
  3. У режимі «Смаження» або «Випічка» обсмажити цибулю і моркву.
  4. Додати перець і квасолю, все добре перемішати.
  5. Додати лимонний сік, додати сіль, перець, перевести в режим «Тушкування» на 25-35 хвилин.
  6. Перед подачею на стіл можна додати олію, часник і гриби.

Пальчики оближеш!

Горохове пюре в мультиварці

  • Свіжий або заморожений горошок — 0,3 кг,
  • Оливкова олія — ​​50 г,
  • М’ята, часник, сіль, перець — за смаком,
  • Вода — близько 0,5 склянки.

Горохове пюре в мультиварці

Як приготувати горохове пюре в мультиварці

  1. Викласти горошок у чашу мультиварки і додати сіль, часник, перець.
  2. Додати оливкову олію і воду.
  3. Готувати в режимі «Тушкування» близько 30 хвилин. Після сигналу дати потомитися ще близько 20 хвилин.
  4. Перетерти кашу блендером і додати подрібнену м’яту.

Страва готова! Її можна вживати в гарячому і в холодному вигляді.

Пісна кабачкова ікра в мультиварці

  • Кабачки — близько 0,5 кг,
  • Морквина — 1 шт,
  • Цибулина — 1 головка,
  • Томатна паста — 1 ст л,
  • Олія — ​​4 ст. л за бажанням,
  • Вода — 0,25 склянки,
  • Сіль, хмелі-сунелі, зелень — за смаком.

Пісна кабачкова ікра в мультиварці

Як приготувати пісну кабачкову ікру в мультиварці

  1. Вимити, очистити і подрібнити овочі.
  2. Обсмажити моркву з цибулею в мультиварці у режимі «Випічка» або «Смаження» близько 10 хвилин.
  3. Додати в каструлю кабачки, томатну пасту і посолити.
  4. Ретельно перемішати і перейти на режим «Молочна каша».
  5. Хвилин через 20 хвилин все ще раз перемішати, додати хмелі-сунелі і за необхідності воду.
  6. Після приготування подрібнити блендером.

Зовсім скоро кабачкова ікра буде готова!

Смачного!

джерело

Категорія: