750_5980
26.10.2023 15:30

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 26 жовтня 2023 року під час Першосвятительського візиту в м. Дніпро зустрівся з головою Дніпропетровської Обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком та представниками місцевої влади.

Голова Дніпропетровської ОВА привітав Його Блаженство на Січеславщині та побажав успіхів у розбудові Православної Церкви України.

У зустрічі також взяли участь архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, секретар єпархії протоієрей Віталій Лопушанський та священнослужителі єпархії, Народний депутат України, голова комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, захисники Батьківщини, керівництво Національної поліції в Дніпропетровській області, керівництво Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, керівництво обласної прокуратури та керівництво Служби безпеки України у Дніпропетровській області.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній висловив вдячність за теплу зустріч й звернувся до присутніх із архіпастирським словом.

«Ми розуміємо, що за перемогу ми зараз платимо дуже велику ціну, але платимо цю ціну за великий Божий дар свободи і незалежності. Кожен на своєму місці робить все від нього залежне, щоби здобути нашу перемогу. І тільки спільними зусиллями, разом, ми будемо досягати благословенних успіхів.

Тому дай Бог, щоби ми і надалі в єдності протистояли виклику, ворогу, присікали це зло, яке увірвалося в наш спільний дім. Ми його присічемо, бо правда завжди перемагає. Але потрібно боротися, адже наше життя – це постійна боротьба, і в особистому житті, і загалом боротьба нашого народу за подальше існування.

Ми всі розуміємо, що зараз вирішується наше майбутнє. Якщо ми будемо сильними, єдиними, ми переможемо в цій боротьбі. Тому ми вдячні сьогодні кожному з вас за героїзм та незламність», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель Православної Церкви України нагородив Орденом святого апостола Андрія Першозваного голову Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака та високими церковними нагородами захисників Батьківщини й інших високоповажних учасників зустрічі.

Пресслужба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

Категорія: