Архієрейське богослужіння у неділю І — шу після П’ятидесятниці. Всіх святих

11111111111111
01.07.2013 17:31

Під час Літургії Преосвященнійший владика здійснив дияконську хіротонію. У своїй проповіді владика Симеон сказав:

«Сьогодні в першу неділю після П’ятидесятниці, яку ми іменуємо Неділею Всіх Святих. Христова Церква звертає наш духовний зір вже на самі плоди Діяння Святого Духа, тобто на святих і праведних Божих угодників, що возсіяли у Божій славі завдяки своєму праведному житті у співдіянні з Святим Духом. Церква урочисто святкує пам’ять всіх святих ще й для того, щоб надихнути нас уподібнюватися їм у вірі і благочесті, щоб їхній спосіб життя робити своїм, наслідувати їхні думки і почуття, їхню непохитну стійкість у виконанні Божих Заповідей, їхній постійний подвиг в очищенні власної душі через покаяння, молитовні труди та невтомну працю.

Почитання святих також показує нам, що Церква живе, і що вона є завжди актуальною, постійно зростає у святості своїх вірних, це доказ також того, що Бог діє у цьому світі, що Він запрошує цей світ до себе, Він прагне освячення і спасіння наших душ.

Святі, котрих ми сьогодні почитаємо, сяяли побожним життям не тільки своїм сучасникам, але й промовляють до майбутніх поколінь. Це ті, що все своє життя занурили у чисте джерело Любові до Бога та до Правди. Вони стали справжніми добродіями людства, адже ми так часто, може інколи і не знаючи про це, крокуємо дорогами, прокладеними їхньою жертовністю, їхньою добротою і їхньою людяністю. Правдою є також те, що ця дорога є інколи важка та терниста, адже часто вимагає від нас зречення своїх інтересів та амбіцій задля інтересів вищих, ця дорога – це хресна дорога жертви та свідоцтва у мучеництві. І цю наступну важливу думку відкриває перед нами Святе Євангеліє: «Хто не бере свого хреста і не йде слідом за Мною, той Мене недостойний».

Дорогі брати та сестри, і ми сьогодні покликані докладати щоденно всіх зусиль, щоби бути вірними у всьому Богові. Адже ж маємо так багато взірців та прикладів в тому сонмі святих, про яких ми повинні нині не тільки згадати, але і повчитися від них. Тим більше, що у цій небесній родині святих ми бачимо святих усілякого звання і стану, всякого віку і статі».

Літургія закінчилась статуним многоліттям.

ВАЖЛИВО!

30 червня вірні православні християни та побожні прочани заговляються на Петрів піст, котрий починається у понеділок, 1 липня та триває до 12 липня, беспосередньо до самого свята Святих Первоверховних апостолів Петра і Павла. Тож у ці дні радимо вам взяти благословення на дотримання посту, у  своїх духівників, аби у піст очиститися не тільки тілесно — через утримання у їжі, а й духовно — молитвою. Тож запрошуємо вас до храмів нашої єпархії на спільний акафіст до Покрову Божої Матері, із Архієреєм, священством та братами і сестрами у Христі Ісусі, що не тільки вас зцілить, а й підтримає ваш духовний стан та піднімить його ще на один щабель більше і приблизить вас до Спасителя.

РОЗКЛАД АКАФІСТІВ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ

Категорія: