Божественна літургія в день усікновення глави Іоана Хрестителя

us av
11.09.2012 08:16

В цей день Преосвященнійший Симеон, єпископ Дніпропетровський і Криворізький очолив Божественну літургію у Свято-Петро-Павлівському храмі міста Дніпропетровська. Його Преосвященству співслужило соборне духовенство.

У своєму слові Архіпастир зазначив: « Ми знаємо, що  Іоан  — останній пророк Старого Завіту й перший пророк-мученик Нового Завіту, найближчий друг Христа.

Церква вірить в його молитви і звертається до них. Коли ми, віруючі, відзначаємо те чи інше християнське свято, молитовно вшановуємо того чи іншого Божого угодника, ми не тільки віддаємо йому хвалу і прохання, але й намагаємося, чи, принаймні, повинні намагатися наслідувати його. Кращим даром святому, якого прославляємо, буває наше прагнення наслідувати чесноти його, наслідувати його віру, надію і любов.

У чому ж, брати й сестри, ми можемо наслідувати найбільшого з усіх народжених? Перш за все, потрібно просити його молитовної допомоги у справі нашого вдосконалення, вникаючи у життя, подвиги і святість великого Предтечі. Ми не можемо бути ангелами у плоті, бо ми дуже слабкі й немічні. Але ми можемо боротися, як боровся він, живучи в пустелі, зі своїми порочними думками».

На завершення проповіді Владика, нагадавши присутнім, що сьогодні пістний день, закликав на всіх Боже благословення. 

 

 

Категорія: