Вийшло ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ Преосвященнійшого владики Симеона

h14
11.04.2015 12:00

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

ПРЕОСВЯЩЕННІЙШОГО СИМЕОНА,

ЄПИСКОПА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО І КРИВОРІЗЬКОГО

боголюбивим пастирям, чесному чернецтву

та всім вірним чадам Дніпропетровської єпархії

Української Православної Церкви Київського Патріархату

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Воскресіння Спасителя – радісна подія, адже Господь переміг смерть, знищив силу гріха та відкрив для нас двері Небесного Царства. Людство очікувало цього моменту з часу гріхопадіння та будувало своє життя з вірою у пришестя Спасителя всього світу. Пасха Христова – це доказ того, що Господь з нами і ніколи не покидає нас! Сьогодні вся Христова Церква радісно вигукує разом з апостолом Павлом: «Смерте, де твоє жало? Пекло, де твоя перемога?» (1 Кор. 15: 55) Наше воскресіння таке ж реальне, як воскресіння Спасителя світу! За це ми прославляємо Господа із дня в день.

Церковні Пасхальні торжества завжди підносять наш християнський дух, допомагають нам знаходити надію та стверджуватися в християнській жертовній любові. Наші серця наповнюються радістю про воскреслого нашого Господа. Святитель Іоанн Золотоуст пише, що Господь не тільки переміг смерть, але й саму назву смерті змінив: тепер вона називається успінням, або сном.

З моменту Воскресіння смерть перестала бути для людини жорстокою неминучістю, а стала переходом до нової, духовної форми буття. Ми шукаємо на землі наше щастя, по-різному уявляємо його і не завжди знаходимо, а Божественне Одкровення ясно вчить нас, що справжнє щастя для людини — це життя з Богом і в Бозі.

Земне життя Спасителя було сповнене труднощів, нерозуміння, страждань і завершилося хресною смертю. Проте Він виявився сильнішим за ці випробування, Він показав силу Своєї Божественної природи, Він воскрес. Кожен християнин у своєму житті йде тим самим шляхом. І, що б не зустрічалося йому на цьому життєвому шляху, він перемагає все вірою у Воскресіння.

Попри всі цьогорічні випробування і непевність, Великдень — «день, що його створив Господь» (Пс. 117: 24) — є для нас часом невимовної радості й надії. У Воскресінні Христовому свята Церква оспівує поєднання протилежностей: поховання і воскресіння, смерті і життя, розп’яття і слави, смутку і радості.

Розмірковуючи над таємницею Воскресіння, ми дякуємо Господу за все, що Він посилав і посилає нашій Святій Церкві і нашому благочестивому українському народу.

Багато було скорботи, багато випробувань ще попереду, але ми віримо, що Воскреслий Господь з нами. Він йде нам назустріч і простягає Свою Божественну руку допомоги у всіх обставинах. Через випробування і спокуси ми досягаємо свого воскресіння.

Нам погрожують зброєю і залякують розділом країни. Однак сила людської злоби, брехні і насильства є нічим порівняно із силою Божої правди й любові. Це Христос нас сьогодні підносить, і як Церкву, і як народ. Як у Воскресінні добро долає зло, так і в нашій історії любов переможе злобу й ненависть, а мир – усякі погрози війною.

Сила зброї меркне перед славою Воскреслого, бо «сьогодні встаємо з Тобою воскреслим». Сила Христового воскресіння сьогодні є нашою надією в церковному, суспільному та особистому житті. Не маємо сильнішої допомоги – ні в міжнародній дипломатії, ні у військовій потузі, ні в різного роду домовленостях.

Воскреслий Христос Спаситель нехай управить все на благо!

Сьогодні, у цей радісний день Воскресіння Христового, благаймо нашого Спасителя, щоб світло Його воскресіння з новою силою засяяло над нашим козацьким краєм та всією державою, щоб подолало темряву гріха, незгоди, страху і зневіри та скріпило всіх нас силою Святого Духа на розбудову справді вільної і Богом благословенної України. Молімося особливо про дар єдності та однодумності для нашого народу. Де б ми не знаходилися — пам’ятаймо про своє покликання, що випливає з нашого християнського та національного досвіду, а саме: свідчити про нездоланну силу Христового воскресіння, про неминучу перемогу правди над брехнею, любові над ненавистю, добра над злом, життя над смертю.

Із такими думками єднаюся з вами в молитві і пасхальній радості, у любові та надії, бажаючи кожному з вас мирного і благословенного Воскресіння Христового.

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами.

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Симеон, єпископ Дніпропетровський і Криворізький

Пасха Христова,

2015 р. Б.,

м. Дніпропетровськ

Категорія: