Радість близько!

1363183057_kazhdyy-sam-stroit-svoe-schaste
21.06.2013 10:10

Хіба не диво те, що ми знаємо, що після дня буде ніч, а після ночі день, але не знаємо, що він, цей день або ця ніч, принесе нам, можливо, радість, а можливо, за нашими міркуваннями. – сум. Адже не можуть наші грішні душі зрозуміти, що все, що є. – усе від Господа і все завжди на добро, на радість. Це важко зрозуміти і в це важко повірити, деякі це навіть називають абсурдом… А поставити поруч з іконами східну статуетку жаби і щоразу цілувати її. аби гроші до тіла липли самі по собі, це не абсурд – це «глибинна східна віра і теорія»… Радість же наша, радість православних християн в тому, що ми працюємо, і від того, як ми працюємо залежить наша чесна винагорода… Погано постився, без віри жив, бездумно молився, жив «по–православному» зовні, а всередині, за словами псалмоспівця Давида, «беззаконня та кривда». Ось і отримуєш хвороби, струпи, численні язви, душевні печалі… Смерть і вічні муки. Але якщо щиро слухав Слово Боже і щиро і сокрушенним серцем виконував слово, то отримаєш блаженство, тут, на землі, тимчасове, а після переходу в життя вічне отримаєш і вічне. Тільки це не блаженство тимчасове, за словами Святих Отців, — «ублажання плоті», тобто їжа, блуд, відпочинок, розкіш… Це не блаженство, це обман і лукавство диявола. А тільки те блаженство, що можна взяти у вічність: молитва, смирення, любов, довготерпіння – усі чесноти – це блаженство, а пороки – це явно муки. Тож, брати та сестри, перестаньмо ж служити облесливому сатані й віддамось під Покров Господа, Богородиці і всіх святих.
Запрошуємо усіх православних християн долучитись до молитви у храмах нашої єпархії.

Підготував послушник Антоній Алісов

Категорія: